Elazığ’daki KYK yurdunda öğrencilerin kilitli eşyaları kayboldu

Elazığ Fırat Üniversitesi’nde okuyan ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarından çıkarılan bazı öğrenciler, eşyalarını almaya gittiğinde dolaplarının açıldığını ve eşyalarının kaybolduğunu gördü. Kayıp eşyalara ilişkin görevlilerin bir şey yapmadığını belirten öğrenciler, yaşadıklarını Öğrenci Sendikası’na anlattı.

Yurtta kalan öğrencilerden N.Ö., eşyalarını almaya gittiğinde dolabını ve bazasını kilitlemesine rağmen, kilitlerin açılıp değerli bütün eşyalarının çalındığını söyledi. ‘’Hemen hemen bütün eşyalarımı, takılarımı, kozmetik ürünlerimi, kıyafetlerimi, staj kıyafetlerimi hepsini almışlar. İdareye gittiğimde bana ‘Kilitliyse böyle bir şey imkansız’ dediler. Eşyalarım kayıp ve kimse sorumluluk almıyor’’ şeklinde konuştu.

S.Ç. isimli öğrenci ise, yurda eşyalarını almak için gittiğinde dolabımın açık olduğunu fark ettiğini aktardı. ‘’Benimle beraber odaya gelen görevlilere ‘Ben dolabımı kilitleyip gitmiştim, neden açık?’ diye sorduğumda ‘Senin bir yanlışın vardır, kilitlemeyi unutmuşsun’ diye cevap verildiğini söyleyen S.Ç., şu ifadeleri kullandı:

‘’Üstelememe rağmen ‘Biz sizin dolaplarınızı açmadık’ dediler. Benim odamdaki diğer arkadaşımın da hem dolabı hem de bazası açıktı. Eşyaları aceleyle toplattırdıkları için neyin kaybolduğunu fark edemedim. Eve gelip valizimi boşalttığımda hem kolyelerim hem de stajda kullandığım yaka kartımın olmadığını anladım.’’

‘SADECE AÇIKTAKİ EŞYALARIM ALINMAMIŞ, KİLİTLİ BAZAM DA AÇILMIŞ!’

Eşyaları kaybolan öğrencilerden Z.U. ise yurda eşyalarını almaya gittiğinde açıkta veya komodin çekmecelerinde olan hiçbir eşyasının yerinde olmadığını ifade etti. ‘’Açıktaki eşyalar için ‘temizlik yapılırken atılmış olabilir’ diye düşündüm ama bazanın altını kilitlediğim halde açıktı’’ şeklinde konuşan Z.U. ‘’Ayakkabılarım, pantolonlarım, genel olarak eşyalarım eksikti. Yurt görevlileri ile konuştuğumuzda ise ‘Biz mesuliyet kabul etmiyoruz, size eşyalarınızı gelip alın demiştik’ şeklinde yanıt verdiler’’ dedi.

Haberi hazırlayan: Öğrenci Sendikası İletişim Fakültesi Sektörü